Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
4702
1.) Egy 5 cm oldalú négyzetet megforgatunk egyik oldala körül.Mekkora az így keletkezett forgástest térfogata és felszíne?

2.) Egy egyenes körhenger alakú poharat egy 6 cm élű kocka alakú dobozba csomagoltak.Mennyi víz fér a pohárba,ha teteje és alja illeszkedik a doboz két szemben lévő lapjára és a pohár érinti a doboz másik négy lapját is?(A pohár fal vastagságát hanyagoljuk el.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, térfogat, felszín
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, A keletkezett henger paraméterei:
r=5 cm
m=5 cm
A=`2*r^2*π+r*π*m`= 235,5 cm²
V= `r^2*π*m`= 392,5 cm³

2.
A pohár adatai:
r=3 cm
m=6 cm

V=`r^2*π*m`= 169,56 cm³
0