Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték

Főoldal » Középiskola » Matematika
596
határozzuk meg a fügvények határértékeit
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elsőnél emeld ki a nevezőt alakítsd át szorzattá. (x-2)(x-3), x-2-vel egyszerűsítsd és helyettesítsd be a határértéket. (-1)

e, EDIT: a `\lim_{x \rightarrow ∞}(1+\frac{1}x)^{x}=e` azonosságot felhasználva a=`2x+3` helyettesítéssel `\lim_{x \rightarrow ∞}(1+\frac{1}(2x+3))^(3x)=e^(3/2)`

f, A számlálót alakítsd át (x-3)(x+3), egyszerűsíts, helyettesíts. (6)
Módosítva: 7 éve
0