Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
872
Melyik az a természetes szám amelyiknek a kétszerese megegyezik az előtte és az utána következő szám összegével
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Legyen x a természetes szám

Ekkor 2x= (x+1)+(x-1) ; x=x
Ez minden természetes számra igaz (azonosság).
0

2x= (x+1) + (x-1)
x=x
_____
_____
0