Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2598
egy apa 1 évvel idősebb mint a fia életkorának a kétszerese, 12 éppen 3szor annyi idős volt mitn a fia ki hány éves most?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, egyenlet, segítség, általános, iskola, gyorsan, Középiskola, általánosiskola, egyismeretlenes
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha éppen=éve

Legyen az apa kora x, a fiúé y.

Első rész: x-1= 2y

Második rész: x-12=3(y-12)

x=2y+1 az elsőből, behelyettesítjük a másodikba

2y+1-12= 3y-36
y= 25
x=51

ellenőrzés:

12 éve a koruk:
25-12=13
51-12=39, ez épp háromszor annyi.
0