Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányos mennyiségek számolása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1476
Pl: Egy háromszög oldalainak az aránya 3:5:8
A háromszög kerülete: 64 cm
Mekkorák a háromszög oldalai?
Oldalai 12cm 20 cm 32 cm
Hogyan jött ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Oldalhosszuk:
3x, 5x, 8x, ez összesen 16x
16x= 64
x=4

Egyik oldala 3x=3*4=12, másik oldala 5x=5*4=20, harmadik oldal: 8x=8*4=32

Csak van egy kis bukta, ilyen háromszög nincs, ugyanis a háromszögekben a két oldal összegének nagyobbnak kell lenni mint a 3. oldal, ez viszont itt sajnos nem teljesül.
0