Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

32 lapos magyar kártya

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
A megoldás megvan, a levezetésre lenen szükség. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A piros ász az egyszerre piros és ász is, ezért két esetet nézünk meg, amikor kihúzzuk, és amikor nem.
1) kihúzzuk a piros ászt: `((1),(1))((3),(1))((7),(1))((21),(3))=27930`. Hogy értehető legyen: `((1),(1))` ennyi féleképpen lehet 1 piros ászból piros ászt húzni, `((3),(1))`: 3 ászból 1 ászt húzni, `((7),(1))`: 7 pirosból 1 pirosat húzni és `((21),(3))`: ennyi féleképpen lehet 21 lapból hármat húzni.
2) nem húzzuk ki a piros ászt: `((1),(0))((3),(2))((7),(2))((21),(2))=13230`.
A két esetet összeadjuk: `27930+13230=41160`.
1