Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyszerűbb alak

Főoldal » Középiskola » Matematika
640
A megoldás megvan, valaki levezetné légyszíves.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Három rész van, a középső a szorzat.

Az elsőben a nevezőt négyzetes taggá alakítod: `(a-1)^2`

A szorzatnál az `1-a^3` át lehet alakítani: `(1-a)(1+a+a^2)`,
illetve az `1+a^3=(1+a)(1-a+a^2)`

Előjelekre figyelj: (1-a)= - (a-1)

Harmadik tagban kettőt kiemelsz, a nevezőt is egyszerűbb alakra tudod hozni (a^2-1)=(a+1)(a-1)
0