Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Transzformátor primer feszültség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1204
Ha a primernek a menetszáma 1800
A szekundernek 600
És 600V rákapcsolunk akkor azt hogyan tudjuk kiszámolni, hogy a szekunderbe xy-i Volt lesz
Mert szerintem 200 de nem tudom a kepletbe be helyetesíteni rendesen a számokat ( a képlet:
Up/Usz=Isz/Ip)
A válaszokat köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika transzformátor primer szekunder
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Neked ez a képlet kell:
Np / Nsz = Up / Usz
1800 / 600 = 600 / Usz
3 = 600 / Usz
Usz = 200 V
0