Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek segítsetek légyszi.

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Arányos mennyiséget hogyan számolok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pl. 250 g 25%-os oldatban hány g az oldott anyag?

Az oldat 25%-os, azt jelenti, hogy

100 g oldatban 25 g oldott anyag van.

Akkor 250 g oldatban van x g oldott anyag.

x=`250/100*25` =62,5 g

Ahányszorosára növelem az egyik részt, annyiszorosára nő a másik rész.

`250/100` = 2,5-szeresére nőtt az oldat, ennyiszeresére nő az oldott anyag is. 2,5*25=62,5
0