Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forgáshenger térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
A képet linkeltem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Metsszük el a hengert az ábrán látható módon. A szürke rész átfordítható és egy hengerré alakítható. A keletkezett új henger térfogata:
m= 18 cm
r= 8 cm
V= r²πm= 3617,28
0