Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Légyszi segítsetek ebben.

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
533
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Kell a függvényérték `x_0`-ban, majd ezen az `(x_0, f(x_0))` ponton átmenő `f'(x_0)` meredekségű egyenes egyenlete kell.
`f(1)=1·e^(1^2)=e`
`f'(x)=...` egyrészt szorzatunk van, másrészt a szorzat második tagja összetett függvény.
`f(x)=x·g(x)` ahol `g(x)=e^(x^2)`
`f'(x)=1·g(x)+x·g'(x)`
`g(x)=e^(h(x))` ahol `h(x)=x^2`
`g'(x)=e^(h(x))·h'(x)=e^(h(x))·2x`

Szedd össze ebből `f'(x)`-et, aztán mennyi `f'(1)`, és olyan meredekségű egyenes az adott pontban ugye már megy?
0