Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
636
Hány °C a hőmérséklete a 132 g tömegű CO2-gáznak, ha belső energiája 20,8 kJ? Mekkora a gázban az egy részecskére jutó, haladó mozgásból származó átlagos energia?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
ΔEb=`6/2*n*R*T`
n=132/44= 3 mol
T=?
R=8,314 `J/(mol*K)`
ΔEb= 20800 J
T=278 K

E(kin)=`6/2*k*T`, ahol `k=1,38*10^(-23)` `J/K`
0