Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
870
Határozza meg a szén-monoxid (CO) gáz sűrűségét 27°C hőmérsékleten és 105 Pa nyomáson!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
pV= nRT= `(m/M)RT` , Ahol M a moláris tömeg.

`\rho`=`m/V`= `pM/(RT)`
p=105000 Pa
M= 28 `g/(mol)` =0,028 `(kg)/(mol)`
R=8,314 J/(molK)
T= 27 C⁰= 300 K
`\rho`= 1,178 `(kg)/(m^3)`
0