Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Európa

347
A feladatom a holnapi napra az lenne hogy jellemezzem Európát. De sajnos nem voltam iskolában és nem kaptam meg az anyagokat. Ezért szeretném kérni segítségeteket! Ha lenne valaki oly kedves akkor jellemezze már egy pár mondatban Európát! Előre is köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Földrajz

Válaszok

1
Nem tudom, milyen részletességgel kell, de íme pár mondat:

Európa a földgömbön
Európa teljes területe az északi félgömbön található. Többi kontinens közül Ázsia és Afrika van hozzá a legközelebb. Nyugaton az Atlanti-óceán hullámzik a partjainál. Kicsi, de igen sokszínű terület.

Kontinens az Északi félgömbön.

Európa és Ázsia kapcsolata
A hatalmas Ázsiához képest a térképen nézve Európa olyan, mintha csak egy félszigete lenne a Föld legnagyobb kontinensének. Gyakran valóban Eurázsiaként emlegetik, egybe véve a két kontinenst, mégis érdemes külön tárgyalni őket.

Európa az északi félgömbön
Kontinensünk a Ráktérítőtől északra helyezkedik el, az északi sarkkör azonban áthalad rajta. A nulladik hosszúsági kör Nyugat-Európán halad keresztül, de a földrész nagy része a keleti féltekén található.

Európa részei
Európa területe több részre osztható, az égtájak szerint nevezték el a különböző területeket. Nyugat-Európa értelemszerűen a kontinens nyugati részét jelöli. Dél-Európa a Földközi-tenger országait. Észak-Európa a Skandináv-félszigetet és a környező országokat. Közép-Európa a kontinens szívét, Kelet-Európa pedig a Kárpátok vonulatától keletre található területeket, országokat.
1