Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hőtágulás sűrűség

Főoldal » Középiskola » Fizika
1090
Az alumínium sűrűsége 0 Celsius fokon 2,7 kg/dm³, vonalas hőtágulási együtthatója 2,4*10⁻⁵ 1/°C. Mekkora lesz a sűrűség, ha forrásban levő vízben van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`(ΔL)/L`=α·ΔT= `2,4*10^(-3)`
Ez azt jelenti, hogy 1 dm anyag `2,4*10^(-3)` dm-t nyúlik, az új hossza 1,0024 dm lesz.
Térfogata ennek harmadik hatványa, azaz 1,0072 dm³ lesz, melynek tömege 2,7 kg. Akkor a sűrűsége:
`\rho=m/V` = 2,7/1,0072 = 2,68 `(kg)/(dm^3)`.
0