Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Beadandó

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1402
Az adatok: 1,3 kg sóoldat van jelenleg.
Hozzáadtunk: 0,8 kg 15%-os sóoldatot.
Eredmény: 10%-ot kapunk.
Kérdés: Hány százalékos volt az eredeti oldat?
Válaszokat előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Van 1,3 kg sóoldat, x %-os
+ 0,8 kg 15%-os
Lett 2,1 kg 10%-os

1,3*x + 0,8*15 = 2,1*10
Megoldjuk x-re:
x= 6,92

Ellenőrzés: oldott anyagra.
Az első oldatban ami 6,92 %-os, az oldott anyag: 1,3*6,92/100=0,09 kg
A második oldatban, ami 15%-os, az oldott anyag: 0,8*15/100=0,12 kg
Az összeöntött oldatban, ami 10%-os, az oldott anyag: 2,1*10/100= 0,21 kg
0,09+0,12=0,21
1