Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
544
Ezek kellenének előre is köszi
Az elsőről a 8,9
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a kész feladat =1

2,5 óra=150 perc

ekkor 150x=1
x=`1/150`

87,5(x+y)=1
x-et behelyettesítjük, megoldjuk y-ra, pontosabban `1/y`-ra, az lesz az, hogy mennyi idő alatt lesz kész Kriszta a teljes feladattal.
`1/y`= 210 perc

9.
Mindkét feladat a fordított arányosságról szól.
`3/x`=1
`4/y`=1
`6/z`=1

Az első kettő együtt:
`1/((1/3)+(1/4))` óra alatt, azaz `12/7` óra alatt nyírja le. (102,8 perc)

A második és a harmadik:
`1/((1/4)+(1/6))` óra, azaz 2,4 óra alatt (144 perc).

A három együtt:
`1/((1/3)+(1/4)+(1/6)` óra, azaz `4/3` óra alatt nyírja le (80 perc).
1