Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kéne egy kis segitség.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
624
Egy téglatest cm-ben adott éleinek mérőszámai egész számok. A térfogata 2018cm3. Hány cm2 a felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Bontsuk fel a 2018-at: 2*1009.

a, Akkor a téglatest oldalai: 1, 2, 1009.
A téglatest felszíne:

A= 2*(1*1009+1*2+2*1009)= 6058 cm²

Vagy:
b, 1*1*2018

Ekkor a felszine:
A= 2*(1*1+1*2018+1*2018)=8074 cm²
0