Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1536
Ezek kellenének hogy 5 ös legyek matekból előre is köszi
13,14 az elsőrő
A másodikról a 10 es

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
13)
`Ed`it, `Em`il, `En`ikő és `El`emér testvérek és a következő adatokat tudjuk róluk:
I. `El+2=2*Ed => Ed=(El+2)/2`
II. `Em+10=El => Em=El-10`
III. `En*2=Ed+Em+El`
IV. `Ed+Em+En+El=69`
III-t behelyettesítem VI-be!
`(Ed+Em+El)+En=69 => 2*En+En=69 => 3*En=69 => En=23`
I-t és II-t behelyettesítem III-ba!
`En*2=(El+2)/2+(El-10)+El`
`23*2=(El+2)/2+(El-10)+El`
`46=(El+2)/2+(El-10)+El`
`92=El+2+2*El-2*10+2*El`
`92=5*El-18`
`110=5*El`
`El=22 => Ed=(22+2)/2=12 => Em=22-10=12`
Elemér `22`, Enikő `23`, Edit `12`, Emil `12` éves.
Így az ikrek Edit és Emil!
3

Valaki a 13 14 ?
0

14)
`SEND`
`MORE`
`MONEY`
`9567+1085=10652`
Érthetően nem biztos, hogy el tudom magyarázni, hogy mi miért történt.
`M` biztos `1`, mert két egyjegyű szám összege legfeljebb `18` vagy (ha hozok egy maradékot az előző helyi értékről) `19`.
`S` lehet `8` (ha hoztam maradékot), vagy `9`, mert csak akkor lesz vihető maradék, hogy az eredmény 5 jegyű lehet.`E` és `D` összege mindenképpen nagyobbnak kell lennie, mint `10`, mert `E` megjelenik az eredményben egy helyi értékkel arrébb.
`N` is arrébb ment egy helyi értékkel, ami azt jelenti, hogy `N` és `R` összege is nagyobb kell legyen `10`-nél.
Nekem innen jött a próbálkozás. A nálam okosabbak, majd elmondják, hogy miért nincs másik eredmény.
0

10)
Valójában azonos lesz az arány a két hordóban.
Kicsit leegyszerűsítem a feladatot.
Legyen 1 liter vizem és 1 liter borom.
Ha 1 dl vizet át teszek az 1 liter borba, akkor a bors üvegben a következő dolgok lesznek: 10dl*100% bor+1dl 0%bor. Az arány a következő lesz: 10dl*100%/11dl=90,91%-os bor. Az arány akkor is fenn fog állni, ha 1 dl-t kiveszek belőle!
Tehát most innen viszek át 1dl fröccsöt (amiben 9,091%-nyi víz van).
9dl 100%-os víz+1dl 9,091% fröccs=> (9dl*100%+1dl*(9,091%))/10dl=90,91%-os víz, ami pont annyi, mint amennyi a másik hordóban bor van.
0