Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

12.feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
468
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a szám első jegye 'a', a második jegye 'b'.

1. a+b=11 -> b=11-a
2. `4*(10a+b) + 6*(10b+a)` = 650

Ezt kell megoldani.
bontsuk fel a második egyenletet.
40a+4b+60b+6a=650
46a+64b=650
behelyettesítjük az első egyenletet a másodikba.
46a + 64(11-a) = 650
18a=54, a=3; b=8

Leellenőrizzük:
4*38 + 6*83 = 152+498= 650

A keresett szám a 38.
1