Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
651
Innen a 8,9,10 kellene előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Hello kazah
0

Az egyik oldala legyen x, a másik oldala 2x-5. A kerülete 2*x + 2*(2x+5) = 283
x-re megoldva x=45,5 cm, a másik oldal 96 cm.

Magasság: m= (96-45,5)/5=10,1 cm

Terület: T=m*a=96*10,1=969,6 cm²
1