Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1008

Főoldal » Középiskola » Fizika
409
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A lemezek közötti homogén elektromos mező `W=Uq` munkát végez az elektronon, ennyivel nő a mozgási energiája. Vagyis:

`1/2 m_e v^2=1/2 m_e v_0^2+Uq`

Kifejezve a keresett sebességet:

`v=sqrt(v_0^2+(2Uq)/m_e)``=``sqrt(200^2+(2*150*1.6*10^-19)/(9.1*10^-31))``~~``7.26*10^6\text{m}/\text{s}`
1