Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Állapot változás

Főoldal » Középiskola » Fizika
521
Akadt egy kis probléma a feladat megoldása során, mivel helyettesítsem a V-t? 1-el ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Az egyiknél legyen V₁ a térfogat, a másiknál V₂. Ha sikerül kifejezned `(V₂)/(V₁)`-et, akkor megvan az eredmény.
0

A felszinen az alábbi a helyzet:
p₂=`1,03*10^5` Pa,
V=V₂,
n=állandó,
R= 8,314 `J/(molK)`,
T₂=298 K

A mélyben ez a helyzet:
p₁=p₂+`\rho*g*h`=`1,03*10^5` + `(1025 (kg)/(m^3)*10 m/(s^2)*60 m)`= `7,15*10^5` Pa ,
V=V₁,
T₁=85+273=358 K
n=állandó

írd fel a két helyzetre a pV=nRT összefüggést, oszd el egymással és fejezd ki V₂/V₁-et.

p₁*V₁/T₁ = n*R = állandó = p₂*V₂/T₂

ebből fejezzük ki `(V₂)/(V₁)`-et = `((p₁)*(T₂))/((T₁)*(p₂))`= `(7,15*298)/(1,03*358)`= 5,77

Módosítva: 7 éve
0

4,97-szeresére? Ez jó megoldás?
0