Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S segítség kellene a 4. Feladatban!

Főoldal » Középiskola » Fizika
490
Nagyon fontos lenne ha valaki tudna segíteni ebben a számolós feladatban.
10.osztály.
A mellékelt képen a 4. Feladat kellene!
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
p*V₁=nRT₁ és p*V₂=nRT₂, R, p, n=állandó
T₁=20 ⁰C = 293 K
V₁= 25 dm³, V₂= 22,5 dm³
T₂= ?
`(V₁)/(V₂)`=`(T₁)/(T₂)`
25/22,5= 293/x -> x=263,7 K = -9,3 ⁰C = T₂
0