Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek egy megoldással!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
617
Számolja ki az alábbi mértani sorösszeget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Mértani sorozatok összege:

Sn= a₁·`((q^n-1)/(q-1))`

ahol a₁= `7^(-2)`=`1/49`
q=`1/7`
n=∞
`q^n`=0

Sn= `((1/49)*(0-1))/((1/7)-1)`= `1/42`
2