Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi ennek a megoldása? És hogy kell közös nevezőre hozni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1434
Egy negyed meg négy ötöd meg hét kilenced meg három negyed meg kettő kilenced? (Tizedes tört alakban vannak)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1/4 + 4/5 + 7/9 + 3/4 + 2/9 =
tudod őket csoportosítani, aztán egyszerűen összevonni:
(1/4 + 3/4) + (7/9 + 2/9) + 4/5 =
4/4 + 9/9 + 4/5 =
1 + 1 + 4/5 =
2 + 4/5 =
10/5 + 4/5 = 14/5
0

Szia úgy kell hogy mondjuk van az 5/2 ed
Tehat mint tort ot ketted.
Es mind a ketott szorzod.
Mondjuk.5x2=10
Es 2x5=10 es igy kijon a 10/10 ed.
(Tiz tized)
0