Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Henger alapú Bögre

Főoldal » Középiskola » Matematika
496
Egy henger alapú bögre belsejinek magassága 12 cm belő körének átmérője 8 cm
Belefér-e egyszerre 3 dl forralt bor?

A számolás menetét legyen szíves valaki leírni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vhenger= `((d^2*π)/4)*m`= `(8²·3.14·12)/4` = 602,88 cm³
3 dl = 300 cm³
0