Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika, rövid feladatok, hőtan, 10.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
1562
1) Mekkora a belső energiája 1 mólnyi normál állapotú egyatomos, illetve kétatomos gáznak?

2) Egy szoba szellőztetése során a szobában lévő szilárd anyagok és folyadékok belső energiája csökkent. Hogyan változott meg a szoba levegőjének belső energiája?

3) Mennyivel változik meg 1 mol kétatomos ideális gáz belső energiája, ha hőmérséklete 3 K-nel növekszik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
Egyatomos gáznál: ΔEb=`(3/2)*n*R*ΔT`
Kétatomos gáznál: ΔEb=`(5/2)*n*R*ΔT`

2, Az is csökkent gondolom, a hőmérséklet csökkent.

3. ΔEb=`(3/2)*n*R*ΔT`, n=1 mol , ΔT=3 K, R=8,314 `(Nm)/(molK)`
ΔEb= 37,413 J
0