Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Centripetális gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
465
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
4,
ac=`ω²*r`=`10²*1.2` = 120 `m/(s²)`

5,
Feltételezzük, hogy körpálya, ahol r=`5,79*10^10` m
ω=`(2π)/(87,9*24*60*60)` `1/s` = `8,27*10^(-7)` `1/s`
ac=`(ω²)*r`=
Kerületi sebesség: v= `2*π*r/T`, ahol T a periódusidő (7594560 s)
EDIT: szzs és bongolo figyelmeztetésére javítva, kihagytam egy lépést, de már pótolva. (Remélem mostmár jó)
Módosítva: 7 éve
-1