Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás3

Főoldal » Középiskola » Matematika
779
deriváljuk a függvényeket. a levezetés érdekelne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
tg(x)' = `1/(cos²(x))`
ctg(x)'=`-1/(sin²(x))`

5tg(x)-2ctg(x)= `5/(cos²(x))` + `2/(sin²(x))`

2. f(g(x))′=f′(g(x))·g′(x)

[loga(x)]'= `1/(x*ln(a))`

log₅(`6x^2-4`)'= `1/(((6x^2-4)*ln5))*12x`

3. (f·g)′=f′·g+f·g′

`\sqrt(x)*sin(x)`' = `x^(1/2)*sin(x)`' = `(1/2)*(x^(-1/2))*sin(x)`-`x^(1/2)cos(x)`=`(1/(2*\sqrt(x)))*sin(x)`+`\sqrt(x)*cos(x)`
1