Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
559
350/t1=140/210s-t1 majd t1=150s
Sehogy nem értem, hogy jön ez ki.
Köszönöm a levezetését.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`350/(t₁)`= `140/(210-t₁)`
Mindenekelőtt egyszerűsítsünk 70-nel, könnyebb kezelni
`5/(t₁)`= `2/(210-t₁)`
Szorozzunk keresztbe:
5(210-t1)=2t1
bontsuk fel a zárójelet:
1050-5t1=2t1 /+5t1
1050 = 7t1 /:7
t₁= 150
0