Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
1939
Sziasztok! Valaki le tudná vezetni ezt a két feladatot:
1.)egy téglatest összes elhosszainak összege 400 cm, a felszíne 3600cm^2.mekkora a köré írható gomb térfogata és felszíne?
2.)mekkora a paralelepipedon térfogata, ha két elé 12 cm és 24 cm, a kozbezart szoguk 30°,és a magassága pedig 10 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Gömb nem gomb elírtam
0

EDIT

1.
4(a+b+c) = 400 cm
2(ab+ac+bc) = 3600 cm²

r²=a²+b²+c² a köré írható gömb sugarának négyzete
(a+b+c)²=a²+b²+c²+ 2(ab+ac+bc) nevezetes szorzat.
100² = r² + 3600 -> r= 80 cm
A= `4r²π`
V= `4r³π/3`

Paralelepipedon térfogata:
V= `a*b*sinγ*m`= 12*24*sin30*10= 1440 cm³
Módosítva: 7 éve
2