Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2259
Beteszünk a bankba 1 millió forintot,évi 7,2%-os kamattal,3 hónapos folyamatos lekötéssel. Ez azt jelent,hogy 3 havonta kiszámítják a kamatot,hozzáadják a pénzünkhöz,és ez a felnövekedett összeg kamatozik tovább újabb 3 hónapig,és így tovább. Mennyi pénzt kapunk,ha
a,három hónap múlva
b,fél év múlva
c,egy év múlva
d,másfél év múlva
vesszük ki a pénzünket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Évente 7.2%-os a kamat, egy év 4*3 hónapból áll, tehát 7.2/4=1.8% a kamat 3 havonta.

A 1000000*(1+1.8/100)=1018000
B 1000000*(1+1.8/100)^2=1036324
C 1000000*(1+1.8/100)^4=1073967.43
D 1000000*(1+1.8/100)^6=1112978.226
0