Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sűrűség

Főoldal » Középiskola » Fizika
534
Sziasztok!
Segítséget kérek az alábbi feladat megoldásában:
Egy 650 köbcentiméter térfogatú dísztárgy anyaga arany (sűrűsége: 9 gramm/köbcentiméter) és ezüst (sűrűsége: 7 gramm/köbcentiméter) ötvözete. Hány százalék benne az arany és hány százalék benne az ezüst?
Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Még valami hiányzik :D
0

Bocsánat, a dísztárgy tömege tényleg lemaradt: 5 kg. :))
0

Az 5000 g tömegű tárgyban az arany x g, az ezüst (5000-x) g, ezek térfogata: V=`m/(\rho)`, az aranyé `x/9`, az ezüsté `(5000-x)/7`. Ezeknek az összege 650 cm³
`x/9` + `(5000-x)/7` = 650
x= 2025, ennyi az arany benne, ez 5000-nek a 40,5%-a.
Ezüst: 100-40,5 = 59,5%
0