Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
432
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög átfogója c=`\sqrt((12^2)+(5^2))`= 13 cm
Ez lesz a kúp alkotója
Az első eset, ha a hosszabbik befogó körül forgatjuk, akkor r=5 cm, m=12 cm, a= 13 cm
Felszín: A = r²π+rπa = (5²+(5*13))*π= 282,6 cm²
Térfogat: V=r²πm/3=5²*π*13/3= 314 cm³

A második eset, ha a rövidebbik befogó körül forgatjuk r=12 cm, m=5 cm, a=13 cm
Felszín: A = r²π+rπa = (12²+(12*13))*π= 942 cm²
Térfogat: V=r²πm/3=12²*π*5/3= 753,6 cm³
Módosítva: 7 éve
0