Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet!Légyszi segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
500
2*(2-3x)+5=x-5 1-5(x-1)=2*(2x-1)-x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Bontogassuk fel a zárójeleket, előjelekre figyelni!

4 - 6x + 5 = x - 5

Rendezzük egy oldalra az ismeretleneket és másikra az ismerteket:
7x = 14
x=2
Ellenőrzés:
2*(2-3*2)+5= -3
2-5= -3

b,
1-5x+5=4x-2-x
8x=8
x=1

Ell: 1-5(0)=1 2*1-1=1
1