Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi hőt közlünk, mekkora a munkavégzés, mekkora a belső energia változás?

Főoldal » Középiskola » Fizika
582
m=16 g
t1 = 20 Celsius
t2 = 220 Celsius
cp = 920 J / kg * cm
O₂ gázról van szó ( 2 atomos)
M(oláris tömeg) = 32 g
p= áll(andó)
Qfel, W, ΔEb = ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, hőtan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
·A termodinamika 1. főtétele értelmében:

ΔEb=Q-W

ΔEb=`5/2`nRΔT, mivel kétatomos gázról van szó.

ΔEb=`5/2`·0,5 mol ·8,314 `(N·m)/(mol·K)`·200 K = 2078,5 J

Q= c·m·ΔT= 920 `J/(kg·C)`·0,016 kg · 200 C = 2944 J

W= Q-ΔEb= 2944-4157 = 865,5 J
1