Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatos kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
2060
Kölcsönkértünk 120 ezer forintot egy évre. Mennyi a kamat és a kamatláb,ha az év végén a kamattal együtt
a,130 200
b, 132 000
c,138 000
d,125 400
forintot kell fizetnünk?
Nagyon nagy segítség lenne,ha megoldanátok ezt nekem,előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segitséég
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
120000 a kölcsönkért összeg
a, 130 200 a visszafizetendő összeg, ez hányszorosa a kölcsönkért összegnek
`130200/120000` = 1,085 -szerese. Ez azt jelenti, hogy 8.5% a kamatláb.
A kamat a két összeg külnöbsége. (130200-120000)= 10200 Ft
b, Hátha fordítva egyszerűbb:
A kamat a különbség:
132000-120000= 12000 Ft
Ez a kölcsönkért összegnek hány %-a
120000 felel meg 100%-nak
Akkor 12000 Ft mennyinek felel meg: `12000/120000*100` = 10 %
c, A kamat 138000-120000 = 18000 Ft
18000/120000*100 = 15 %
d, 125400-120000= 5400 Ft
5400/120000*100= 4,5 %
0