Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szögei

Főoldal » Középiskola » Matematika
729
Mekkorák az ábrán látható háromszög szögei? Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög, szögek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Elolvasod a Thálész tételt, rá fogsz jönni, h ez annak a bizonyitása.
A y(gamma) szög ezáltal 90fok
az Alfát egy szinusszal tudod számolni sin(alfa)=r/2r és egyszerűsited r-el akkor kijön, h sin(alfa)=1/2
a Béta pedig koszinusszal kijön, ahol szintén r/2r azaz 1/2-et irsz ezáltal kijön a 3 szög.

Y=90 B=60 A=30

szerk: Azért 2 r-el osztasz, mert az átmérő a sugár 2-szerese.
Módosítva: 7 éve
0