Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tanulók hiányzása - Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
972
Félév végén összesítve a tanulók hiányzását az osztályfőnök a következő adatokat kapta az osztályában:

hónap IX. X. XI. XII. I.
igazolt órák száma 102 94 258 211 187
igazolatlan órák száma 0 1 3 0 2

a) Hány fős az osztály, ha az 1 főre jutó igazolt hiányzás féléves átlaga 28,4 óra?

b) Mennyi az 1 főre jutó igazolatlan hiányzás félévi átlaga?

c) Mennyi az 1 főre jutó összes hiányzás novemberi átlaga?

d) Az alábbi, hiányosan ábrázolt kördiagram a havi összes hiányzások eloszlását mutatja! Töltse ki a pontozott részeket! Számítsa ki az egyes körcikkekhez tartozó középponti szögek nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, hiányzások
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladatnál összekell adnod az igazolt hiányzásokat
aztán tudod, hogy az átlag=igazolt hiányzások/diákok száma
visszahelyettesited, h 28.4=852/diákok száma és megkapod a diákok számát ami 30.

B 6/30 azaz 1/5

C (258+3)/30 azaz 8.7

D Nem látom jól az ábrát, de a szöget úgy számolod, h az adott hónap/ összes hiányzás egyenesen arányos a központiszög/360-al. pl 3/4=270/360 ahol 270 a központi szög.
0