Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Torony

Főoldal » Középiskola » Matematika
506
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Lesz ott egy derékszögű háromszög, melynek egyik befogója az alapéllel egyezik meg, másik befogója a magassággal.
A gúla alkotójának hossza: c=`\sqrt((1,2)^2+(5^2))`= 5,14 m

A felület, amit tudni szeretnénk, hat egyenlő szárú háromszög területe, mely kiszámolható csak az oldalak ismeretéből a Héron képlettel:
T=`\sqrt((s)(s-a)(s-b)(s-c))`, ahol s=`(a+b+c)/2` -> s= 5,74, T=3,06 m²
Ennek a hatszorosa a felhasznált anyag, azaz 18,36 m².

b, Ha 8%-os veszteséggel dolgozunk, akkor 92%-át fogja felhasználni a megvett anyagnak
x·0,92 = 18,36 -> x= 19,95 m²
0