Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Igaz vagy Hamis - Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
845
Döntse el, hogy az alábbi állítások közül melyik igaz, melyik hamis!

A) tg35° = tg (35° + 180°)

B) sin (35° + 55°) = sin35° + sin55°

C) cos35° = cos( 35° + 180° )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, hamis, igaz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A tangensnek π a periódusa, igaz.
sin (α+β)≠sinα + sinβ, hamis. (csak rendkívüli esetekben)
a cosinusnak 2π a periódusa, hamis.
0