Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Érvelő esszé irodalomból?!

750
A feladat hogy érvelő esszét kell írni a nemzeti értékek és globalizáció címmel vagy nemzeti hagyomány és modernizáció. Nem tanultuk még meg hogy is kéne ilyen esszét írni, plusz a téma is elég nehéz.
Ennyi "segítséget" kaptunk:
Bevezetés: a kérdéskör általános bemutatása, a probléma értelmezése
Tétel: a bizonyítani kívánt állítás megfogalmazása
Érvelés: érv, idézettel vagy példával és magyarázat láncolata
Cáfolás a fentiekkel (érv, idézet...)
Következtetés: összegzés, a tétel megerősítése a legfontosabb érv megismételésével vagy egy újabb ütős érvvel, zárónyilatkozat
Már az is nagy segítség lenne ha valaki segítene abban hogy hogyan is induljak el
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

2
Érdemes előbb végiggondolni mind a két témát, és amelyikhez több érvet vagy képes felírni azt választani, de szerintem már 3-5 érv elég lenne.
A segítség, amit kaptatok az pont a jó a szerkezeti felépítésre (fogalmazásnál ez a bevezetés, tárgyalás, befejezés), ezért érdemes követni. Az érvek felvezetéséhez hozzátenném, hogy úgy érdemes, hogy megemíted az érvet.
Miután kimondtad az érvet, kifejtheted, hogy miért igaz. Ez lehet személyes tapasztalat, felmérés eredménye, általános meglátás stb.
Hogy példát is láss írok egy érvet a globalizáció mellett: A globalizáció jó, mert segíti a tudomány fejlődését. A globalizációval járó együttműködés lehetővé teszi, hogy elkerüljük azt, hogy minden országnak külön-külön kelljen feltalálnia ugyanazt. Ehelyett mindig az aktuális kérdéssel foglalkozhatnak a tudósok.
UI.: a témák eléggé aktuálpolitika szagúak.
0

Gyanítom, hogy részletesebb választ nem fogsz kapni, mivel több jó megoldás is van, ezért érdemes lenne neked kitalálnod a megoldást (mintsem egy olyat használni, amivel nem értesz egyet), másrészt az érvelés az hasznos és fontos, ezért jó lenne, ha legalább egyszer foglalkoznál vele.
Hogyha tényleg csak a szerkezeti felépítéssel van a gondod, akkor itt van néhány leírás hozzá:
http://www.viszki.sulinet.hu/tananyagtar/irodalom/nagyneolah/erv.htm
https://interneteskorrepetalas.blog.hu/2008/11/10/hogyan_irjunk_meg_jol_egy_erveleses_fogalmazast
0