Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Végsebesség aránya, indítóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
495
Egy személyautó 1500 kg, egy teherautó 6000 kg. Mennyi a két gépkocsi végsebességének az aránya, ha a teherautóra ható, ugyanannyi ideig tartó indítóerő kétszer akkorra?

Köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F₁=`m₁*(v₁)/(t₁)`=`1500*(v₁)/t` személyautó
F₂=2F₁=`6000*(v₂)/t` teherautó

`(v₁)/(v₂)`= `6000/1500*(F₁)/(2F₁)`= 2
0