Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
848
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
13,
1. szám: a
2. szám: b

a-b = 21
((a+b) / 2) - 3.5 =  a * b 

0

13. folytatás
kifejezzük a-t
a = 21 + b

Behelyettesítés:
((21+b+b) / 2) - 3.5 =  (21+b)*b 

7 + b =  21b + b²  // négyzetre emelsz

49 + 14b + b² = 21b + b²

49 = 7b
b = 7

behelyettesítés:
a = 21 + b
a = 21 + 7 = 28

A 2 szám: 21 és 28.

0

12. feladat
1. szám
3/2* √32
bevisszük a gyökjel alá
√(32*(9/4)) = √(32*9/4) = √(8*9) = √72

2. szám
5/3 * √27
bevisszük a gyökjel alá
√(27*(25/9)) = √(3*29) = √87

2. szám a nagyobb
0