Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Függvényvizsgálat lépései: f(x)= x - `x^3` , f(x)=`x^2-x^4`

Értelmezési tartomány , milyen értékeket vehet fel.
Értékkészlet, mennyi lehet f(x).
Tengely metszetek :
x tengelyen (zérus helyek) y=0
y tengelyen x= 0
Szimmetria tulajdonságok paritás, periodicitás
Paritás- páros vagy páratlan
Folytonosság, határérték vizsgálat:
+/- ∞ – ben
Monotonitás, lokális szélsőértékek első derivált =0
Alak, inflexió, második derivált =0
Grafikon
0