Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dobokocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
2688
Mennyi a valószínűsége annak, hogy egy szabályos dobokockát kétszer egymás után feldobja ugyanazt a számot kapjuk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Összes lehetséges kimenet: `6*6=36`.
A kedvező esetek: mivel az első helyre bármit dobhatunk, és a másodikra ugyanazt kell, mint az elsőre, ezért: `6*1=6`
Valószínűség: `6/36=1/6`
0

Jó "2 hete nem aludtam" megoldása, kicsit rövidebben:

Elsőre mondjuk x-et dobunk. Másodikra is x-et kell a 6 lehetőség közül, ezért a valószínűség 1/6.
0