Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tartomány

Főoldal » Középiskola » Matematika
461
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`\sqrt{6x+18}`
A négyzetgyökös kifejezés jelenlegi ismereteid szerint csak akkor értelmezhető, ha a négyzetgyök alatt nemnegatív kifejezés található. Ez azt jelenti, hogy
`6x+18\ge0`
`6x\ge-18`
`x\ge-3`

`\text{lg}(6x+18)`
A logaritmus a valós számok halmazán csak pozitív számokra értelmezett (egy pozitív számot akárhanyadik hatványra emelhetsz, az életbe nem lesz se 0, se negatív). Ez azt jelenti, hogy
`6x+18>0`
`6x> -18`
`x> -3`
0