Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika/gyorsulás/fékezés feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
1766
Egy gépkocsi 54 km/h val halad.Egy idős személy át akar menni az úton.Agépkocsi lassulása fékezéskor -5 m/s2-en.A sofőr reakcióideje 1s.Számítsuk ki,hogy mekkora a fékezési távolság és összesen mekkora úton áll meg. Mennyi idő telt el az akadály észlelésétől megállásig ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, reakció, nehéz, idő, sebesség, gyorsulás, Autó, Kezdeti, Lassulás, Fék
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v₀= 54 km/h = 15 m/s treakció= 1 s -> sreakció=v₀·treakció = 15 m
a= -5 `m/(s^2)`

v₀= a·t -> t= 3 s
sfékezési = `a/2*(t^2)`= 22,5 m
sösszes= 15 + 22,5 = 37,5 m
tösszes = 1 + 3 = 4 s
Módosítva: 7 éve
1