Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hővezetés?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
590
Levezetné nekem valaki a feladat megoldását?

Egy 30 cm széles, lyukacsos téglából álló sík falat kívülről 5 cm vastag polisztirol hab szigetelés és 0,5 cm vastag vakolat borít. A tégla hővezetési tényezője 0,35 W/(mK), a szigetelés hővezetési tényezője 0,04 W/(mK), a vakolaté 0,95 W/(mK). Mekkora legyen a szigetelő réteg vastagsága, ha a fal 0,85 W/(mK) hővezetési tényezőjű tömör téglából készült és azonos mértékű hőveszteséget szeretnénk elérni a két esetben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hővezetés
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`\sum (d/λ)` mindkét esetben azonos.

`0.3/0.35` + `0.05/0.04` + `0.005/0.95` = `0.3/0.85` + `x/0.04` -> x= 7.03 cm

Ha vakolatot is teszünk, feltehetőleg szintén 0.5 cm vastagot, akkor

`0.3/0.35` + `0.05/0.04` + `0.005/0.95` = `0.3/0.85` + `x/0.04` + `0.005/0.95` -> x= 7.01 cm
0